Gyors hozzáférés

Somfy Blog

Többet szeretnék tudni a Somfy innovációiról

Kategóriák

Automatizált redőnyök: melegen tartják a házat és költséghatékonyak

Valóban igaz, hogy élvezheti a bekuckózós telet és ugyanakkor csökkentheti energiafelhasználási költségeit. A TaHoma switch és a TaHoma alkalmazás által biztosított automata árnyékolással növelheti otthona energiahatékonyságát és pénzt is spórolhat.

Legyen kellemes meleg otthonában és csökkentse az ökológiai lábnyomát

Az aktuális geopolitikai helyzet és az energiaárak ingadozása, valamint az új éghajlatváltozással kapcsolatos rendelkezések új kihívások elé állítanak bennünket. Fejlesztenünk kell otthonaink energiahatékonyságát és szigetelését. Mindannyian új megoldásokat keresünk arra, hogyan tarthatnánk melegen otthonunkat és csökkenthetnénk energiaköltségeinket anélkül, hogy feláldoznánk kényelmünket.

De hogyan biztosítsuk otthonunkban a meleget anélkül, hogy széttörnénk a malacperselyt? Ez egy kulcsfontosságú kérdés, ahol vegyük figyelembe, hogy például Franciaországban[1] a háztartások energiafelhasználásának 66%-át a fűtés teszi ki.

Szerencsére létezik egy viszonylag egyszerű megoldás: a kültéri automatizált redőnyök!

A házak egyszerű és környezetbarát fűtése

Az automatikus redőnyök ideális megoldást kínálnak otthona melegen tartására télen, miközben hozzájárulnak a globális felmelegedés elleni küzdelemhez. Automatikusan hasznosítják a nap természetes energiáját, minimalizálva a költséges fűtést, amely nagy mennyiségű szén-dioxid-kibocsátással jár.

Télen az ablakok otthona számára a természetes meleg forrásai. Az alumínium vagy műanyag redőnyök és árnyékolók kiváló hőszigetelők, segítik megőrizni ezt az energiát, miközben védelmet nyújtanak a szél és a hideg ellen.

Ehhez azonban a manuálisan mozgatható redőnyök és árnyékolók nem elegendők. Ha valóban szeretné, hogy az árnyékolás segítsen az energia költségeinek csökkentésében, automatizált redőnyökre és árnyékolókra lesz szüksége.

Az automata redőnyök napközben saját maguk felhúzódnak, így lehetővé téve az ablakok számára, hogy magukba szívják a nap melegét. Éjszaka a redőnyök újra lehúzódnak, biztosítva, hogy a házban lévő meleg ne távozhasson. A tanulmányok kimutatták, hogy a manuális megoldásokhoz viszonyítva az automatikus redőnyök vagy árnyékolók használata 10-30%-kal csökkentheti a fűtési költségeket[2].

Ebben rejlik az automatizáció lényege: elvégzi a munkát ön helyett. Az árnyékolók és redőnyök mindig optimális helyzetben vannak, még akkor is, ha ön nem tartózkodik otthon vagy épp más elfoglaltsága van.  A központi vagyis centralizált vezérlés ráadásul azt jelenti, hogy szükség szerint bármikor egyetlen érintéssel az okostelefonján fel- vagy lehúzhatja az árnyékolókat és redőnyöket. Ez nem csupán megkönnyíti a mindennapjait, de otthonát is kellemesen melegen tartja télen.

Centralizálja intelligens háztartását a TaHoma segítségével

A TaHoma switch teljesen  átadja önnek az intelligens háztartása rendszerének irányítását. Egyetlen gombnyomással, az alkalmazáson keresztül (iOS és Android esetén egyaránt), vagy akár egy egyszerű hangparanccsal pontosan az ön igényeinek megfelelően irányíthatja eszközeit. A nyaralása idejére például aktiválhatja a jelenlét szimulációjának forgatókönyvét, hogy eltántorítsa a potenciális betörőket, vagy távolról ellenőrizheti, hogy minden lámpát lekapcsolt és az ajtókat bezárta.

Továbbá beprogramozhat olyan forgatókönyveket, amelyek beleillenek az Ön mindennapi rutinjába. Ezek a forgatókönyvek olyan automatizált programok, amelyek lehetővé teszik, hogy minden automatikus eszközt pontosan úgy állítson be, hogy az ön igényei és elképzelései szerint működjenek. A forgatókönyvek segítségével könnyedén és egyszerűen maximálisan növelheti otthona kényelmét és energetikai hatékonyságát, mindezt anélkül, hogy erre külön oda kellene figyelnie.

A rendszeres alkalmazásfrissítéseink során a TaHoma rendszerhez hozzáadtunk egy előre beállított Thermal Comfort forgatókönyvet, amely hozzájárul az energiatakarékossághoz az év minden napján az automata redőnyök és árnyékolók vezérlésével, optimalizálva ezzel az energiafogyasztást.

Thermal Comfort forgatókönyv: biztosítsa egyszerűen a meleget télen

A Thermal Comfort forgatókönyv nyárra és télre különböző automatizációs módot kínál.

Nézzük meg közelebbről, hogyan növelhetné otthona kényelmét télen a Thermal Comfort forgatókönyv.

Elsősorban az alkalmazásban meghatározza, hogy melyik égtáj felé néznek az ablakai. Ezután az alkalmazás felajánlja a legmegfelelőbb időt az egyes redőnyök és zsaluziák leengedésére és felhúzására. Ezeket az ajánlásokat elmentheti vagy igénye szerint módosíthatja.

Képzelje el, hogy nappaliján több ablak van:

  • Reggelente napkelte után egy órával az összes redőny automatikusan kinyílik, hogy a napfény hatására a belső tér felmelegedjen.
  • Szürkületkor pedig az összes redőny automatikusan becsukódik, hogy a meleg bent maradjon.

Ez a forgatókönyv az automatikus redőnyök segítségével optimálisan kihasználja a napenergiát a teljes nap folyamán.

A TaHoma alkalmazásban számos hasznos tippet és útmutatót talál ahhoz, hogyan állítsa be a Thermal Comfort forgatókönyvet úgy, hogy megfeleljen otthona igényeinek, valamint információt kaphat arról, hogyan állíthat be további forgatókönyveket, hogy még kényelmesebbé tegye mindennapjait. Ha bármilyen kérdése volna, tekintse meg gyakran ismételt kérdéseink oldalát, ahol megtudhatja, hogyan használhatja a Thermal Comfort forgatókönyvet érzékelőkkel vagy azok anélkül.

Kik a Somfy Expertek vagyis Szakértők?

Segítségre van szüksége a TaHoma® switch telepítésével az Ön intelligens háztartásába? Vegye igénybe a kiterjedt Somfy Szakértő forgalmazói hálózatot, és találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt. A Somfy szakértők az ország egész területén megtalálhatók. Tanácsot adnak Önnek minden szükséges dologban, és segítenek az eszközök telepítésében vagy bármelyik Somfy készülék szervizelésében.

 

[1] Az Ademe vállalat által végzett kutatás alapján

[2]A Somfy által megvalósított kutatást  a Carbone 4 független tanácsadó cég segítségével készült, mely az alacsony szén-dioxid-kibocsátású stratégiákra és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra specializálódott. Az eredmények a ház méretének, az építési évének, földrajzi elhelyezkedésének és az ablakok kialakításának (redőny, kültéri zsalúzia) függvényében változott.

Tudjon meg többet
Kategóriák

Kérjük, fogadja el a cookie-kat a hozzászóláshoz